Taobao

Wat is Taobao.com

taobao-logoTaobao.com is de grootste online marktplaats ter wereld, gericht op de consumentenmarkt. Dus Taobao is groter dan EBay? Dat klopt, Taobao.com heeft per dag meer dan 150 miljoen(!) bezoekers. Waarschijnlijk vraag je jezelf  af waarom heb ik er dan nog nooit eerder over gehoord? Daar is een vrij eenvoudig antwoord op te geven, aangezien Taobao.com gericht is op de Chinese markt.

Taobao opgericht in 2003 is een onderdeel van de Alibaba group zij bezitten een aantal grote e-commerce websites waaronder Aliexpress.com & Alibaba.com. Op Taobao is het mogelijk voor zelfstandige en retailers om hun producten aan te bieden en hun eigen “webwinkel” te starten. De website is sinds de oprichting in 2003 uitgegroeid tot een van de meest bezochte websites ter wereld. Taobao.com staat momenteel op de 12de plaats van de Alexa ranking van website met de meeste bezoekers. Boven websites als EBay.com, Bing.com & Instagram.com. Niet verwacht hé?

De verkopers bieden voornamelijk nieuwe en gebruikte producten aan. Daarnaast vind je er ook een groot scala aan traditionele (handgemaakte) producten uit Azië. In maart 2013 werden er 780 miljoen(!) producten aangeboden op Taobao.com. Het merendeel van deze producten worden aangeboden tegen een vaste verkoopprijs. Kopers kunnen achtergrond informatie van verkoper opvragen zoals: online/offline, rating, feedback en klachten. In China heeft Taobao een marktaandeel van 80%.

“there are no items buyers can’t find, there are no items sellers can’t sell”

Maar hoe koop ik op Taobao.com?

Waarschijnlijk heb je al gezien dat Taobao.com volledig in het Chinees is en er zo geen mogelijkheid te vinden is om de website in het Engels weer te geven. Dat klopt! Dat maakt het ook zo leuk om iets te kopen op een marktplaats die gericht is op Chinezen. Voor het bestellen van producten dien je gebruik te maken van een Taobao agent

Lees hier snel verder hoe u de meest (goedkope) unieke producten kunt bestellen uit de andere kant van de wereld.

Stel uw vragen op het nieuwe Forum! Forum