Verzendkosten

Hoe bereken ik de verzendkosten?

De prijs die bij de producten staat weergegeven is alleen de prijs voor het product, hierboven op komen nog de verzendkosten. De agent in ons geval Mistertao.com koopt het product op Taobao.com en na ontvangst zullen zei het product versturen naar jou. Deze verzendkosten (China-Nederland) zijn voor jouw rekening, maar dit bedraagt bij de meeste producten maar enkele Euros. Als je op een productpagina op de groene knop ‘shipping fee calculator’ klikt kom je op onderstaande pagina terecht.

Taobao_nederland4

1. Als je op de pagina van het product klikt op de de groene knop ‘shipping fee calculator’ dan wordt de prijs van het product automatisch ingevuld. Anders dien je deze handmatig in Dollars in te vullen.

2. Het gewicht bepaalt de hoogte van de verzendkosten, in de sommige gevallen staat het gewicht in de beschrijving van het product vermeld als je omlaag scrolt. Mocht dit niet het geval zijn kan je met onderstaande gegevens een gewicht schatten zodat je ongeveer een idee krijgt hoeveel verzendkosten je moet betalen.

  • 150 Gram: $3,88 – Horloge
  • 200 Gram: $4,54 – Fotolijst klein
  • 250 Gram: $5,99 – Shirt
  • 400 Gram: $7,44 – Smartphone
  • 550 Gram: $9,40 – 10 inch Tablet

3. Bij het land van bestemming vul je uiteraard ‘Netherlands’ in.

Taobao_nederland5

In bovenstaande tabel gaan we uit van de eerst rij van China Post Registered Air Mail voor producten onder de 2 kilo.

4. In deze kolom vindt u de productprijs van het product, deze kunt u ook zelf aanpassen.

5. De Domestic Shipping Costs (Binnenlandse Verzendkosten) zijn de verzendkosten van de verkoper op Taobao.com naar het magazijn van MisterTao.

6. De International Shipping Costs zijn de verzendkosten van het magazijn van MisterTao (China) naar jouw adres.

7. De Taobao agent is (helaas) geen vrijwilligers organisatie dus ze willen uiteraard ook iets verdienen aan elke bestelling. Daarom rekenen ze 8% commissie over elke bestelling. Bij de meeste Taobao agents ligt dit percentage 1 á 2 procent hoger.

8. Alle bovenstaande bedragen worden bij elkaar opgeteld en vormen uiteindelijk de totale prijs voor de bestelling. Dit bedrag kan uiteraard nog een beetje afwijken dit kan te maken hebben met verschillende zaken zoals Dollar-Euro wisselkoers of hogere/lagere verzendkosten.

Een reactie op “Verzendkosten
  1. Teun zegt:

    stel ik koop wat artikelen ter waarde van 28 euro exclusief verzendkosten, kan ik dan ook vooraf de btw/invoer betalen?nn1

In het Archief

Stel uw vragen op het nieuwe Forum! Forum