DHgate

 

Wat is DHGate.com en is het betrouwbaar?DHgate.com is te vergelijken met EBay maar dan met alleen maar Chinese productaanbieders. Net als op AliExpress moet je voorzichtig zijn bij welke verkoper je producten koopt. Er staan veel verhalen op internet van kopers die hun producten niet hebben ontvangen. Dit is in de meeste gevallen hun eigen schuld, door bij een willekeurige verkoper een product te bestellen. De goederen kunnen ook bij de douane blijven liggen of op een andere manier vertraging op lopen, de schuld ligt dus niet altijd bij de verkoper.

Dhgate is eigenlijk bedoeld voor het verkopen van bulk producten aan bedrijven. Bulk wil niks meer zeggen dan grote hoeveelheden van een bepaald product. Dus zo konden bedrijven eenvoudig een x aantal stuks van een product tegen gereduceerde prijs kopen. De minimale afnamen van een product was ook meestal 20 tot 50 stuks. Dit kan uiteraard nog steeds maar veel verkopers verkopen kun producten al vanaf een afnamen van 1 stuk. Dit kun je instellen als je zoekt op producten, kun je een minimale bestelhoeveelheid invoeren.

Hoe zie ik of een DHgate.com verkoper betrouwbaar is?

Net als bij EBay.com en AliExpres.com kunnen kopers feedback geven aan een verkoper. Dit zorgt voor een betrouwbaar feedback systeem, omdat er van over heel de wereld kopers hun mening geven over verschillende aspecten. Onderstaande verkoper heeft bijvoorbeeld een kleine 8000 hoesjes verkocht en een positieve feedbackscore van wel 99.6%. Bij deze verkoper zou ik met een gerust hart een hoesje kunnen bestellen.

 

Deze verkoper heeft daarom ook de stempel ‘top verkoper’ gekregen van DHgate, dit is te zien aan het schild met de letter T(top) erin.


Als je vervolgens op de advertentie (titel) klikt zie je aan de rechterkant meer informatie over de verkoper. Deze verkoper is al sinds 2009 actief op DHgate en heeft al 1300 verkopen afgehandeld. Uit deze statistieken blijkt dat het niet de grootste verkoper is maar wel erg betrouwbaar. Het aantal transacties betekend het aantal voltooide bestellingen van kopers op DHgate, deze bestellingen kunnen uiteraard meerdere artikelen bestelen. Als je meer informatie wilt over de verkregen feedback van de afgelopen 12 maanden. kun je op het percentage klikken.

Onderstaande schema geeft een overzicht van de gegeven feedback in de laatste 12 maanden. Vergeet niet dat veel koper geen feedback geven als zij hun bestelde producten netjes ontvangen. Je kunt de beoordeling per feedback punt ook zien. Als jullie een bestelling plaatsen bij DHgate.com stellen de verkopers het op prijs als je feedback achterlaat nadat je het product hebt ontvangen. Mochten er zich problemen voor doen is het gebruikelijk om eerst de verkoper een bericht te sturen, en deze zal dan met een oplossing komen. Net als bij alle andere Chinese webshops hoeft het niet altijd aan de verkoper te liggen als een product beschadigd of zelfs niet arriveert. Het pakket kan verloren of beschadigd raken tijdens de reis van China naar Nederland van 7.500 kilometers.

De rest van de advertentie spreekt voor zich, als je naar beneden scrolt zie je de rest van de productinformatie.
Stel uw vragen/tips hieronder deze zal ik dan zo snel mogelijk beantwoorden.14 reacties op “DHgate
 1. AN zegt:

  Feedback als bij ebay : maar hoe kun je weten of die feedback correct is, kan ook door enige bevriende emailers gegeven zijn.

  • admin zegt:

   Het gaat doorgaans om duizenden soms tienduizenden feedback reacties, daarnaast kunnen gebruikers alleen maar feedback geven als ze daadwerkelijk een product hebben gekocht.

 2. Jenny Suurendonk zegt:

  Ik heb al behoorlijk wat gekocht bij DHGate en ik heb het als zeer prettig ervaren, goede prijs & kwaliteit en als het nodig is persoonlijk contact ben zeer tevreden!

 3. raymon85555 zegt:

  ik vraag me af als je ook op deze site douane kosten moet betalen als het bedrag groter is dan 30 dollar aangezien het verschillende verkopers zijn

  iemand die hier meer van weet?

  mvg R

 4. Martijn zegt:

  Beste Admin,
  Allereerst mijn complimenten voor deze geweldige site en de uitvoerige informatie.
  Mijn opmerking/ vraag heeft betrekking op de aangeboden prijzen van dezelfde producten op een site. Ik zie dat hier best wel een groot verschil in kan zitten. Voor een zelfde trui bijvoorbeeld (zelfde foto en beschrijving) kan bij een andere aanbieder zo 20 dollar prijsverschil zitten. Hoe kan dit? Houden de aanbieders de prijzen van andere aanbieders niet in de gaten? Zegt dit ook iets over de btrouwbaarheid van de aanbieder? Of geeft dit mij gewoon de mogelijkheid om goed door de sites te lopen voor de meest goedkope?

  Alvast bedankt voor het antwoord
  Groet Martijn

  • admin zegt:

   Beste Martijn,

   Bedankt voor je compliment.
   Meestal heeft prijs te maken met hoeveel stuks je af neemt (lot size) dus als je 5 stuks koopt scheelt dit veel in de prijs.
   Uiteraard kan er prijsverschil in zitten maar ik zou hoofdzakelijk naar de beoordeling van de verkoper kijken. Dan kun je beter een paar Dollar extra betalen voor goede service en kwaliteit.

 5. Kimberly zegt:

  hallo admin

  als je grote hoeveelheid koopt op dhgate hoe zit het met belasting enz
  en zit er een factuur bij de producten die je besteld hebt?

 6. Musti zegt:

  Beste Admin,

  Is deze seller betrouwbaar?

  Seller Information
  Tianling888.LTD
  99 Transactions
  100% Positive Feedback
  Message
  Henan, China (Mainland)
  05:02 AM Tue Feb 10 Now
  Member since Dec 2011

 7. Musti zegt:

  Beste Admin,

  Op dit moment heb ik een bedrag van 20euro op mijn DH Account, mocht ik dat bedrag willen overmaken
  op mijn eigen bankrekening, zijn daar kosten aan verbonden? Zoiets las ik namelijk.

 8. Ibs zegt:

  Hallo
  Ik heb een vraag. Gisteren heb ik een bestelling geplaatst op DHGATE. Ik heb betaald want dat kan ik zien op mijn bankrekening online. Maar vandaag kreeg ik weer een berichtje dat ik moet betalen want anders wordt de order geannuleerd. Vreemd want ik heb echter betaald! Er staat bij mijn order Bank Payment Unconfirmed.

 9. Robb zegt:

  Kopen gaat prima op DHgate.
  Maar…. de aftersales is bijna altijd een drama.
  Ik heb op DHgate veel gekocht en nu zijn een aantal zaken niet meer goed.
  als voorbeeld een Cube U30GT2 Tablet PC.
  De accu is nu binnen een uur leeg na vele uren tot 100% opladen.
  Contact gelegd met verkoper (it360). Geen reactie.
  na een week chat gerpobeerd en dat werkte wel.

  Reactie van verkoper: apparaat is 6 maanden geleden gekocht en nu valt het buiten garantie.
  Maar het apparaat is 5 maanden geleden gekocht, zeg ik.
  Reactie van verkoper: je moet het opsturen en dat duurt een tijd en dan zijn al wel de 6 maanden om.

  Voor de rest verschuilt hij/zij zich achter het beleid van de fabriek en ik kom geen steek verder.

  en geloof me. Dit heb ik inmiddels (soortgelijk) meer mee gemaakt.

  Mijn advies: koop gewoon lekker in Nederland, want daar heb je wel recht op goede garantie.

Stel uw vragen op het nieuwe Forum! Forum