AliExpress

Wat is AliExpress en is het betrouwbaar?


**Vanaf 06-03-2015 heeft AliExpress iDeal betaalondersteuning toegevoegd! **

AliExpress is te vergelijken met Ebay/Marktplaats maar dan wereldwijd en vele malen groter. AliExpress heeft een aanbod van 6.000 verschillende soorten productengroepen, van elektronica tot kleren en van speelgoed tot sieraden ze hebben het allemaal. AliExpress verkoopt zelf geen producten ze bieden alleen de mogelijkheid aan verkopers dit te doen. Dit zorgt voor een groot aanbod van verschillende producten variërend in prijs en kwaliteit. Dit brengt uiteraard ook nadelen met zich mee, hier komen we nog op terug.

AliExpress is eigenlijk bedoeld voor het verkopen van bulk producten aan bedrijven. Bulk wil niks meer zeggen dan grote hoeveelheden van een bepaald product. Dus zo konden bedrijven eenvoudig een x aantal stuks van een product tegen gereduceerde prijs kopen. De minimale afnamen van een product was ook meestal 20 tot 50 stuks. Dit kan uiteraard nog steeds maar veel verkopers verkopen kun producten al vanaf een afnamen van 1 stuk. Hieronder ziet u een voorbeeld van een verkoper die 500 bulk iPhone usb kabels verkoopt.

De website is erg professioneel en stabiel in vergelijking met andere Chinese webshops. Daarnaast heeft AliExpress een app uitgebracht voor iOS en Android zodat je waar je ook bent producten kunt zoeken en kopen. Deze app is ook erg professioneel en beschikt over een chat functie met verkopers zodat je eenvoudig vragen kunt stellen over het product wat deze verkoper aanbied.

Net als op Ebay zijn er op AliExpress ook enkele verkopers die het doel hebben om kopers op te lichten. Maar als je bij de juiste verkoper je producten koopt is deze kans nihil. AliExpress maakt net als Ebay gebruik van een feedbacksysteem, zo zie je in een oogopslag of een verkoper al veel tevreden kopers heeft en dus betrouwbaar is.

Hoe zie ik of een AliExpress verkoper betrouwbaar is?

 

1: Hier zie je het percentage positieve feedback dat deze verkoper heeft gekregen in de afgelopen 12 maanden. Dit percentage zegt in principe niks zolang je niet weet van hoeveel kopers dit gemiddelde is. Als je erop klikt kom je terug bij alle feedback die de verkoper de afgelopen 12 maanden heeft gekregen. Bij deze verkoper waren dit er ongeveer 800, dus met de betrouwbaarheid zit het wel goed.

2:  Deze feedback gaat over het product dat afgebeeld is. De afgelopen 6 maanden hebben 343 kopers feeback achtergelaten met een gemiddelde van 5 sterren. Daarnaast heeft de verkoper meer dan 1700 bestellingen gehad van het product wat goed is voor 4199 stuks totaal.

Deze eerste 2 punten geven je een goed beeld van de betrouwbaarheid van de verkoper, hier kun je met een gerust hart een bestelling plaatsen.


3: Hier zie je staan dat de minimale afnamen 1 stuk is. Als de verkoper op AliExpress minimaal 20 stuks per keer verkoopt staat er geen piece maar lot 20 pieces (partij 20 stuks). En (5 days left) geld voor de korting op het product, maar korting moet op AliExpress en andere Chinese webshops niet te serieus nemen! Tijdens het zoeken op AliExpress kun je ook aangeven dat de minimale bestelhoeveelheid 1 stuk is.

4: Sommige producten worden aangeboden met gratis verzending bijna altijd gaat dit om verzending met China Post, het pakketje is dan ongeveer 2-3 weken onderweg. Tijdens het zoeken op AliExpress kun je ook aangeven dat je alleen producten wilt zien die aan worden geboden met gratis verzending. Als je de bestelling sneller wilt hebben kun je door op het pijltje te klikken kiezen voor een andere verzendwijzen meestal is dit UPS of FedEx. Dit is meestal niet ideaal omdat er dan voor enkele tientallen Dollars aan verzendkosten bij komen.

 

5: Hierin stelt de verkoper een termijn binnen hoeveel dagen een bestelling moet arriveren voordat je in aanmerking komt voor een terugbetaling.

De rest van de advertentie spreekt voor zich, als je naar beneden scrolt zie je de rest van de productinformatie.

Stel uw vragen/tips hieronder deze zal ik dan zo snel mogelijk beantwoorden.

Link naar AliExpress

Door de grote hoeveelheid vragen hebben wij van Chinakopen.nl een forum opgezet.

Vragen kunnen op het forum worden gesteld. LINK


114 reacties op “AliExpress
 1. Cece zegt:

  Als je kiest voor de optie free shipping voor enkele sieraden ( geen idee als u ervaring op dat gebied heeft), moet je dan invoerrechten betalen? Zo ja, weet u het percentage ervan dat er bijbetaald moet worden?

  Geven de verkopers ook gratis samples weg?

  X,
  Cece

  • admin zegt:

   Beste Cece,

   Gratis samples zullen ze niet snel geven.
   Bij kleinere pakketen is de kans op invoerrechten erg klein, boven de €20 moet u eigenlijk invoerrechten betalen.
   Maar ik acht de kans vrij klein dat sierraden met de verzendmethode free shipping eruit worden gehaald bij de Douane.
   Als u ze verstuurd met bijvoorbeeld DHL of FedEx is deze kans wel erg groot.

   U leest hier meer informatie over het invoeren van producten:
   http://chinakopen.nl/producten-importeren-china/

 2. ramona zegt:

  Hoe zie ik welke winkel pay pal accepteerd of hoe kan ik anders het beste betalen?

  • admin zegt:

   Onderaan de homepage van een website staan meestal de logo’s van de betaal methodes zoals: Mastercard, Visacard & PayPal.
   Anders kun je deze informatie altijd vinden in de frequently asked questions (FAQ), onderaan de pagina.

 3. Pien zegt:

  Hallo
  Hoe kan het dat ik verschillende orders bij ali heb lopen, bij gecontroleerde verkopers, deze allemaal worden geannuleerd om veiligheidsredenen. Ik heb het betaald via een credit card, hoe gaat het dan met terug betaling? Graag hoor ik van u
  Mvg Pien

  • admin zegt:

   Beste Pien,

   Heb je een bevestiging mail gehad van AliExpress dat jouw betaling geaccepteerd is? Mogelijk heb je de verkeerde creditcard gegevens ingevuld en kon de betaling niet geverifieerd worden. Dan wordt er uiteraard ook geen geld afgeschreven.

 4. ANV zegt:

  Ik heb ook problemen met de betalingen bij Aliexpress. Op mijn Visa card is alles afgeschreven,maar mijn orders wachten al 10 dagen op de betaling ???
  Waar ligt nu de fout?? En hoe kan ik daarover communiceren met Aliexpress?

  • admin zegt:

   Je kan contact opnemen met AliExpress op Facebook/Twitter of op hun forum. Ik zou daar de vraag stellen als ik uw was.

   Graag horen wij van u hoe het is afgelopen, normaal krijgt u ook na een x aantal dagen gewoon uw geld terug gestort.
   De verkoper krijgt pas betaald als u aangeeft de bestellingen te hebben ontvangen of na 40 dagen.

 5. Suzanne zegt:

  Ik wil laarzen kopen via deze website maar er is geen feedback en of recencies van deze verkoper… Is het dan niet te vertrouwen?

  Groetjes,
  Suzanne

  • admin zegt:

   Beste Suzanne,

   Zelf zou ik dan verder kijken naar een verkoper die deze ook verkoopt. Die zijn er vast wel:).

   Succes met zoeken.

 6. yasmine zegt:

  Is het gevaarlijk om valse merken te kopen? Worden deze gecontroleerd bij de douane?

 7. yas zegt:

  Hoe zit het met duanekosten?

 8. Remco zegt:

  Hoe zit het met maatvoering van kleding? Vaak zie je staan dat de maat EU M is. Kun je dan van de Nederlandse maat uitgaan?

  Groet Remco

  • admin zegt:

   Beste Remco,

   De maten komen niet altijd overeen, meestal staat er een tabel bij met de afmetingen per maat. Hiernaar zou je eventueel kunnen kijken.

   • Remco zegt:

    Ik heb inderdaad geconstateerd dat de maatvoering onderaan de pagina staat.
    Soms staat de maatvoering in ht Chinees, waardoor je niet veel wijzer wordt.
    Ik bedoelde eigenlijk je twee maatvoeringen ziet, nl.
    1) bovenaan de pagina, bijv. M, L, XL en XXL
    2)onderaan de pagina, waarbij je de europese en de chinese maatvoering ziet.
    Mijn vraag is nu:
    Komt de maatvoering bovenaan overeen met de Europese of de Chinese maat, onderaan de pagina.
    Chinese maat: M is gelijk aan Europese maat XL, bijvoorbeeld.
    Bestel je dan bovenaan de XL?

    Vriendelijke groet,

 9. jennie zegt:

  Ik wil ook graag weten welke maat te bestellen. Ook graag hoe jullie betalen. Ik heb nl geen visa of maestro dus kan het ook met bankoverschrijving?

  • admin zegt:

   Betalen gaat bij AliExpress via een creditcard, PayPal is helaas niet mogelijk net als een bankoverschrijving.

   • m.bos zegt:

    je kan ook een account aanmaken bij Netteler. je kan geld storten op je rekening en een virtuele creditcard (mastercard) aanmaken. deze “kaart”bijft, geloof ik, 4 weken geldig. daarna moet je weer een nieuwe aanmaken. erg handig en zonder de gebruikelijke jaarlijkse kosten. zie ook: http://rtl.ksya.net/neteller.php

 10. guido zegt:

  Ik heb reeds een 30-tal zendingen met Aliexpress ontvangen. Meestal geen probleem, alleen wachttijd is 4 à 5 weken (België), ik gebruik alleen China post en betaal alleen met Mastercard. Alleen 2 problemen gehad met ‘gratis verzending’. Transportkosten werden probleemloos terugbetaald na e-mail naar supplier. Eén maal tegengehouden bij douane, gewone fiets-onderdelen twv 10 euro. Na opzenden bewijs na een week vrijgegeven. Ik koop wel alleen goedkope produkten, ttz maximumwaarde per zending onder de 30 euro. In ons land gelden invoerrechten vanaf 150 euro. Eén enkele tegenvaller : batterijtjes twv 6 euro nooit ontvangen en ook geen terugbetaling, dus verzet geclaimd via Mastercard (pending). Er zitten wel meevallers tussen : 35 led-lampen besteld, slechts 7 ontvangen, dus claim naar verkoper. Ze hebben me volledig terugbetaald en bovendien nog eens de 28 ontbrekende lampen opgestuurd ! Dus al bij al kan ik niet klagen, soms eens een produkt dat wat tegenvalt, maar ik doe rommelmarkten, dus ik verkoop dat sowieso wel aan de aankoopprijs. Wat ik wel nooit doe is dure zaken kopen, ook niet zaken die moeilijk door douane geraken (electronica, batterijen en spuitbussen)

 11. Petra zegt:

  Hoi.
  Ik heb een bestelling geplaatst op Aliexpress. Ik heb reeds een bevestiging van mijn betaling ontvangen, maar ik heb ook een mail ontvangen dat ik mail emails adres voor veiligheidsredenen moet laten verifieren door op een link te klikken die zij meegestuurd hebben.
  Is dat betrouwbaar? En waarom is dat?

  gr Petra

  • admin zegt:

   Beste Petra,

   Bedankt voor je reactie, ja dat klopt AliExpress wil graag je mail adres bevestigen.
   Zodat ze in de toekomst emails kunnen blijven sturen naar je zoals verzendbevestigingen en nieuwsbrieven.

 12. ilse zegt:

  Hey
  ik heb ook besteld op aliexpress en betaald met een Bpaid kaart van de post. Dit is een mastercard van de post. je plaatst er een bedrag op en er kan nooit meer afgehaald worden dan er op staat. Ook bij betaling moet je niet je naam of voornaam meedelen maar BPOST. Ik heb daar nu meebetaald en ik heb een mail gekregen dat de betaling geaccepteerd is maar uren nadien een mail ontvangen dat de actie afgesloten is door veiligheidsreden.Kan je niet betalen met zo een kaart op aliexpress? omdat er bij betalingen zoiets staat als “We currently cannot process business/commercial cards or charge cards”.
  bedankt alvast.

  groetjes
  Ilse

  • admin zegt:

   Beste Ilse,
   Zoals je het beschrijft denk ik dat het niet mogelijk is. Ze hebben het namelijk over ‘charge cards’ dit is waarschijnlijk de kaart die je gebruikt hebt.
   Ik zou het proberen met een normale creditcard, dit geeft misschien een onveiliger gevoel maar er moet echt niet meer afgeschreven dan waarvoor uw besteld.

 13. Serge zegt:

  Heb dit jaar voor het eerst ook al enkele bestellingen geplaatst bij AliExpress en tot nu toe altijd alles netjes ontvangen via Bpost. Nu heb ik nog twee bestellingen lopen die toch al drie a viertal weken geleden besteld is. Via het trackingnummer zie ik dat ze nog altijd bij het uitwisselkantoor zitten. Heb de verkoper een mailtje gestuurd en binnen het half uur een antwoord gekregen dat ik nog wat geduld moet hebben dat het zeker geleverd zal worden. Verder heel tevreden over deze site ;-). Betaal altijd via Maestro.

  Trouwens bedankt aan Admin om zo’n gedetailleerde info site te maken. Dat mag ook wel eens gezegd worden !!! ;-).

  Groeten aan iedereen

  Serge

 14. Pieter zegt:

  Beste admin,

  Op school ben ik een College company gestart en nu willen wij een product (undercover mouse/cat’s meow) aanschaffen. We willen graag een redelijk aantal aanschaffen. Zo’n 25 ongeveer. Nu gaat dit al 15kg wegen. Ik las op een pagina waar door naar werd verwezen dat als je product een hogere waarde dan 150€ heeft dat je hier extra kosten over betaald? Invoerrechten,douanekosten en BTW? Eigenlijk willen wij dit niet, is er een manier om dit te omzeilen? Hopelijk is hier een oplossing voor!

  Groetjes

  • admin zegt:

   Beste pieter,

   Dan zou ik de producten in kleine hoeveelheden bestellen, bijvoorbeeld 2 a 3 stuks maximaal tegelijk.
   Zodat de verpakking kleiner is en de kans op een BTW heffing bij de douane een stuk lager.

 15. Bart zegt:

  Hallo,

  ik heb paar 1 keer een bestelling gedaan en betaald met bankoverschrijding, toen kwam er via de bank 10 euro bij. kan dit goedkoper op een andere manier?
  en hoe zit het als ik een bestelling wil doen bij verschillinde verkopers moet ik dan alles apart betalen of kan dit in 1 keer?

  gr. Bart

  • admin zegt:

   Best Bart,

   Bestellingen kun je in een keer afrekenen ook bij verschillende verkopers. Je kunt de producten aan je winkelmandje toevoegen en deze tegelijk afrekenen.
   Daarnaast zou ik u aanraden om met PayPal te betalen hier komen geen extra kosten bij, doordat er bijvoorbeeld spraken is van een andere valuta wat bij de bank waarschijnlijk wel het geval is geweest.

 16. Julie Van der Borght zegt:

  Beste,

  Binnenkort gaan mijn vriend & ik samenwonen. We hadden ergens een heel mooi drie luik schilderij gezien van een wereldkaart, maar de kost was redelijk prijzig (€300). Nu hebben we een vergelijkbaar, veel goedkoper, alternatief gevonden op AliExpress(€26). We vroegen ons echter af of
  deze prijs niet veel zegt over de kwaliteit? Daarnaast, gaan de douanekosten niet hoog zijn omdat het zo een groot pakket is?
  Alvast bedankt,
  Julie

 17. Mandy zegt:

  Hallo,

  HOe kan ik mijn pakketje volgen?
  ik heb verschillende nummers gekregen maar begrijp niet hoe ik dit na kan kijken?

 18. davy zegt:

  Ik heb nu een camera besteld. In het groot stond free chipping. Nu na betaling stuurt deze me dat ik 15 euro dien bij te betalen voor verzending . Hoe kan ik dit aanklagen .

 19. Ilknur Koc zegt:

  Hallo,

  Ik heb even een vraagje. Ik wou voor het eerst iets bestellen bij Aliexpres. Alleen wat ik nogsteeds niet snap is hoe ik moet betalen ,want ik heb gewoon een abn amro pasje. Ik heb voor de rest geen andere passen om mee te betalen. Hoe moet ik dan toch betalen..

 20. NJ vd Berg zegt:

  Beste,

  Ik ben mezelf aan het inlezen over het importeren vanuit China.
  Je kan tot 22EU “gratis” importeren zag ik, daarna moet je heffingen betalen (en boven de 150EU BTW).

  Wat nu als je bij verschillende leveranciers (aanbieders) dezelfde materialen besteld, voor onder die 22EU.
  Dus bij A koop je iets, bij B hetzelfde en C ook.

  Je komt dan, per order, uit op bijv. 20EU maar in totaal op 60EU.

  Hoe kijkt de douane hier tegenaan? Daar het losse orders zijn ga ik er vanuit dat je hier dan ook geen heffingen hoeft te betalen?

  Alvast bedankt voor je antwoord.

  • admin zegt:

   De douane kijkt naar losse pakketen, dus daarom kun je het beste 3 verschillende bestellingen doen.

 21. Annelin zegt:

  Beste,

  Ik wil graag iets kopen via Aliexpress, maar ik heb geen creditcard. Heb al contact opgenomen met de verkoper. Het gaat om een soort grote kralen en gaan per 100 stuks. Liever zou ik er 50 willen, valt misschien ook te overleggen.

  Nu zou ik PayPal kunnen aanschaffen, maar vervolgens ligt het bij de verkoper hoe hij of zij dit verstuurd of..?? Vind het allemaal een beetje eng met betalen. Zou mijn vader kunnen vragen om zijn creditcard te gebruiken, maar dan ben ik daar zo van afhankelijk.

  Maar zou ik wel of niet kunnen betalen via Aliexpres? Of moet ik daarvoor persoonlijk contact hebben met de verkoper?

  Alvast bedankt!

  PS. Hele handige site! Super!

  • admin zegt:

   Bedankt voor uw reactie.
   U kunt misschien het beste een creditcard gebruiken met PayPal kunt u niet betalen bij AliExpress.
   Als u de betaling buiten het systeem van AliExpress regelt met bijvoorbeeld PayPal loopt u een groter risico.

   Als ik u was zou ik in eerste instantie 50 kralen bestellen zo kunt u de kwaliteit zelf beoordelen en heeft u een klein risico.

 22. Asli zegt:

  Hallo
  Ik heb gisteren iets gekocht op Aliexpress. Vandaag kreeg ik een mailtje dat het uitverkocht was. Ik moest een andere kiezen. Maar jammer genoeg, was er niks tussen die ik graag wou hebben. De verkoper zei dat ik mijn betaling kon annuleren. Ik heb met een creditcard betaald. En weet nu eigenlijk niet wat ik moet/kan doen om het te annuleren.

  Alvast bedankt

 23. romy zegt:

  hallo!

  ik wil voor het eerst bestellen en vind het allemaal erg spannend.
  ik vraag me dan af of deze betrouwbaar is;

  http://www.aliexpress.com/item/Vestidos-De-Noiva-2014-New-Arrival-Sexy-Long-Sleeves-Sheer-Lace-Mermaid-Wedding-Dresses-Satin-Bridal/1575757908.html

  ik kom via via op een site terrecht waar wel reacties geplaatst zijn (ik weet niet of het voor hun is)
  ik hoop dat jij me wilt helpen.

  vind het sowieso wel veel geld , voor als ik niet zeker weet of het aan zal komen of niet.

  alvast bedankt

 24. mieke zegt:

  Wat een duidelijke antwoorden, klasse Admin, ging het maar op alle forums zo.
  Je hebt me over de brug gehaald, ik durf te gaan bestellen.

  Misschien een tip voor mensen die huiverig zijn voor een creditcard, bestel er een bij de Bijenkorf en probeer in elke winkel, supermarkt, tankstation, vooral in buitenland zoveel mogelijk ermee te betalen.
  Uiteraard alleen geschikt voor mensen die zich goed kunnen beheersen anders ga je teveel uitgeven.
  Voordeel vd Bijenkorfcard is dat je punten spaart die je in hun winkels en webwinkel kunt verzilveren voor producten. Bij start ontvang je al voor 25 euro betaaltegoed en de kosten voor de card zijn 12,50 euro die je er snel uit hebt.

 25. Beste Admin,

  Ik wil graag iets kopen van aliexpress.com maar deze verkoper (My Alice’ store ) heeft nog geen enkele recensie.
  Is dit dan heel riskant om hier iets te bestellen en met Maestro te betalen….??

  Verder staat er ook in de advertentie dat het gaat om een 13MP camera maar verder naar onder in de beschrijving staat dat deze 8MP is….

  Zijn er nog meerdere opties om te checken of dit een betrouwbare verkoper is..

  Bij voorbaat dank voor je reactie.

  Groet, Gerard

  • admin zegt:

   Beste Gerard,

   Persoonlijk zou ik bij een verkoper iets kopen die al verschillende keren positieve feedback heeft gekregen.
   Ook moet je alle specificaties meestal met een korreltje zout nemen, ik zou vooral kijken naar de resolutie(300*200, 900*600 etc.) van de video/foto.

 26. Zhl zegt:

  Beste, ik zou graag een klok in het glas willen bestellen? Maar men vraag is, is aliexpress betrouwbaar? Ik heb maanden geleden bij Ioffer fake laarzen besteld die nooit toegekomen zijn, en kmoest een boete betalen van 300 euro:(

  • admin zegt:

   Als je fake producten besteld neem je een risico, de kans dat je een boete krijgt is erg klein maar aanwezig.
   Ja u kunt bij de verkoper kijken of deze goede feedback heeft ontvangen, AliExpress verkoopt niks de verkopers doen dat net zoals op Marktplaats, Ebay..

 27. meike zegt:

  Hoi, ik wou graag de iphone 5s op aliexpress bestellen maar vind het niet zo duidelijk en wil weten hoe of wat.
  Ziet de iphone kloon er ‘echt’ uit? Wat is het maximale bedrag dat er onverwachts bij zou kunnen komen? En is er garantie dat mijn iphone aankomt? Mvg

  • admin zegt:

   Ik zou geen geld investeren in “clone” telefoons dit kan alleen maar tegenvallen. Deze zijn vaak van erg lage kwaliteit en draaien op Android met daarover heen een iPhone skin, daarnaast zijn meestal niet alle functies vertaald.

 28. Elly Bakker zegt:

  Goedemorgen
  Eerst nog iedereen de Allerbeste Wensen voor 2014.
  Ik ben een regelmatige koper bij AliExpress.
  En heb tot nog nu toe, vrij weinig “klachten”. En die er waren, zijn tot tevredenheid opgelost.
  En al doende leert men.
  Alleen heb nu voor de 2de keer een “foute verkoper” gehad.
  Die zijn spullen aanbied, (heel voordelig). Maar niet levert. Nu ook per mail weer geen reactie gehad !
  Mijn vraag is nu, moet je daar Aliexpress niet van verwittigen en hoe.
  (Ik heb het nog niet kunnen vinden ??)
  Ze blijven hun producten aanbieden !!!!
  Misschien heeft iemand hier ook ervaring mee en hoor ik dat heel graag.
  Vriendelijke groeten van Elly

  • admin zegt:

   Beste Elly,

   bedankt voor uw reactie!

   Als u naar het orderovericht gaat kunt u binnen 60 dagen een “dispute” aanmaken zo kunt u aangeven waarover u het niet eens bent.
   Dus ook in uw geval als de verkoper niks heeft geleverd, vervolgens kunt u uw geld terug vragen en een negatieve beoordeling achterlaten.

   Er zullen altijd onbetrouwbare verkopers blijven op AliExpress, Marktplaats en zelf in fysieke winkels bij u om de hoek;)!

  • Albert zegt:

   Ik bestel ondertussen al zo’n 3 jaar en wat jij hebt Elly heb ik sinds afgelopen januari 2 keer gehad en daarvoor in al die jaren nooit. Dit komt de laatste 2 maanden dus vaker voor. Ik weet niet wat hier de reden van is. Het waren een betrouwbare verkoper met veel goede beoordelingen. Ze geven je een verkeerde track trace code met een zogenaamde wrong tracksum en wat je ook probeert emailtjes of berichten via de site je krijgt geen antwoord meer. Door mijn ervaring zag ik tijdig dat er iets niet klopte en heb aliexpress daarvan op de hoogte gesteld maar kreeg te horen dat dit een betrouwbare verkoper was en dat het wel goed zou komen. Nou dus mooi niet ik had dus gelijk ze waren dus niet te vertrouwen. Ik ben nu nog bezig om mijn geld terug te krijgen en dat zal waarschijnlijk ook wel lukken daar ben ik niet zo bang voor. Maar omdat Elly dit nu vermelde kon ik het ook even niet laten. Dit soort gevallen gebeuren nu dus vaker, pas daar voor op. Controleer tracknummer tijdig en stuur gewoon eens een berichtje naar de verkoper via de site en kijk of ze nog antwoorden. Zo niet vergeet dan niet tijdig een dispute te openen !

 29. Jasmijn zegt:

  Hey hey !
  Ten eerste, wat is dit een handige site zeg ! Echt super gedaan !

  Ik had een vraagje over een product dat ik had gezien, ik zocht al lang naar deze bikini en zag hem toen hier. Ik keek bij de recentie’s maar waren veel hetzelfde…. Enig idee of deze verkoper betrouwbaar is ? Volgensmij is deze met de link de ‘Nederlandse’ site maar wil hem via de Engelse gaan kopen of maakt het niet uit ? Is wel dezelfde verkoper ! alvast bedankt !

  http://nl.aliexpress.com/item/Quality-Blue-Green-Pink-Salmon-Sky-Blue-Yellow-Pad-Ruffled-Bandeau-Bikini-Top-Bottom-Swimwear-Beachwear/1150391515.html

  • admin zegt:

   U kunt hier met een gerust hart de bikini bestellen, de verkoper heeft goede beoordelingen.
   Het klopt u zit op de Nederlandse site van AliExpress.

 30. albertina zegt:

  Je kunt met een 3v kaart betalen dat is een prepaid vissa kaart die je kunt kopen bij de primera

 31. Roland zegt:

  Goedemorgen,
  Heb gister mijn bestelling binnen gekregen en ben tevreden.
  Was wel spannend of het binnen zou komen.
  Helaas staat mijn andere bestelling nog in Hong Kong te wachten
  om door DHL afgehaald te worden.
  Ik ben er zelf achter gekomen dat bijna iedereen 2 weken vakantie
  heeft ivm chinees nieuwjaar. Niemand is online of te bereiken.
  Beetje jammer dat de verkoper dit niet even melde aan mij.

  Admin bedankt voor je duidelijke antwoorden.

  Mvg, Roland

  • admin zegt:

   Beste Ronald dat klopt ze hebben tot 8 Februari vakantie.

   Op de meeste websites staat dit zeer duidelijk aangegeven.

 32. cathleen zegt:

  hoi, ik had leuke schoenen gezien op AliExpress nu vroeg ik me af of ze echt zijn en of je nog extra kosten moet betalen als je ze via china post airmail laat versturen?
  groeten Cathleen

  • admin zegt:

   Beste Cathleen,

   Als er een merk op staat kun je ervan uit gaan dat ze nep zijn. Chinapost enzo. is bijna altijd gratis maar dit staat bij de advertentie vermeld.

 33. Nico zegt:

  Hallo,

  Ik zou graag een fietsframe van Pinarello kopen via aliexpress. Hoe kan ik weten dat dit geen nepframe is?
  Is dit veilig om een een bestelling te plaatsen?

  MVG
  Nico

  • admin zegt:

   Hallo Nico,

   Ik zou eens kijken naar het prijsverschil, als dit te groot is zou ik ervan uit gaan dat het om een namaak gaat. Dat is bijna altijd het geval bij “merk” producten uit China. Daarnaast dien je ook nog eens invoerbelasting te betalen.

 34. Musti zegt:

  Goedenavond,

  Ik ben eigenlijk benieuwd of ik als particulier bij alibaba.com kan bestellen i.p.v. aliexpress?
  Op alibaba.com kan je bij sommige producten ook 1 bestellen en is stuk goedkoper dan aliexpress?

  welke is betrouwbaarder?

  • admin zegt:

   Ja het is ook mogelijk om producten te bestellen op alibaba.com, alleen die verkopers zijn gericht op wholesale (verkoop in grote hoeveelheden). Maar in sommige gevallen verkopen ze hun producten ook per 1, niet elke verkoper verstuurt hun producten naar Nederland. De verzending gaat meestal via de duurdere maatschappijen zoals Fed EX of UPS.

 35. Iris zegt:

  Hallo Admin

  Ik wil vandaag een bestelling doen, ik heb hoesjes, oorbellen, hondenspeeltjes etc besteld ( wel onder de 20 euro) maar ik vraag me af hoe het met de levering gaat, komt alles aan in 1 pakket ? of in verschillende pakketjes?

  mvg

  • admin zegt:

   Als u de producten besteld bij verschillende verkopers, krijgt u ze in losse pakketjes binnen.

 36. Samira zegt:

  Goedemorgen,

  Ik heb vorige week verschillende dingen gekocht , bij het ene product staat 30 dagen verzendtijd en bij anderen 45 tot 60.

  Komen de producten in het zelfde pakket? want dan moet ik zeker wachten tot het product met de langste verzendtijd klaar is terwijl de andere producten van 30 dagen al klaar zijn?

  • admin zegt:

   U heeft deze producten waarschijnlijk bij verschillende verkopers bestelt. Elke verkoper geeft een indicatie van de verwachte aankomsttijd, dit kan wel eens variëren.

 37. Elianne zegt:

  Beste “Admin”,

  Ik zie bij Aliexpress regelmatig “store promotion” Get a US $x coupon” staan. Daar kun je dan op klikken, maar vervolgens is het mij niet duidelijk hoe je precies die coupon kan verzilveren. Je hebt volgens mij een couponboekje o.i.d. nodig dat je bij het afrekenen moet invullen. Ik zie ergens nergens een code…

  Alvast bedankt voor de reactie.

  Groet, Elianne

  • admin zegt:

   Beste Elianne,

   Ja klopt bij je account staan deze coupons, ze gelden vaak pas vanaf een bepaald bedrag >$50 bij deze verkoper.

 38. kim claessens zegt:

  Zou ik hiervoor invoerrechten moeten betalen als ik voor China Post Airmail ga? http://www.aliexpress.com/item/free-shipping-5-boxes-FujiFilm-Fuji-Instax-Mini-Film-50-Instant-Photos-mini-7s-8-25/1012156065.html Alvast bedankt voor de duidelijkde informatie!

 39. Rachel zegt:

  Hallo,

  Ik wil graag 2 rokjes en 2 topjes bestellen. De rokjes worden verkocht voor €16,04. Is het handig als ik alles los koop zodat ik zeker weet dat ik geen inklaringskosten ed moet betalen?

  Alvast bedankt!

 40. Marthe zegt:

  Beste,
  Nu wil ik ook gaan bestellen op aliexpress, maar ik vroeg mij af of wanneer er bij het ene item een latere alfeverdatum staat en bij het andere item een rappere op welke datum ze dan juist toekomen ? want er staat 20 dagen processing(wat iets te lang is voor mij) en dan 15-34 dagen delivering is dat dan echt 54 dagen dat je soms kan wachten ? of komt alles normaal wat rapper toe? omdat ik iedereen hoor spreken over 4a5 weken
  Alvast bedankt!
  groetjes Marthe

  • admin zegt:

   Beste Marthe,

   Dat zijn schattingen van de verkopers, als de prijs weinig verschilt zal ik voor de snelste leverancier kiezen. De genoemde dagen zijn indicaties, dit kan in sommige gevallen langer zijn.

 41. hey
  heel goede site btw!

  ik wil voor de eerste keer iets kopen via ali express, heb een beetje schrik om opgelicht te worden. Ik kom uit Belgie en zou met visa kaart willen betalen. Is deze verkoper betrouwbaar?
  http://nl.aliexpress.com/item/Free-shipping-Winter-fur-vest-fashion-fur-vest-Black-vest-female-macrotrichia-vest-multi-color-long/1104840169.html
  alvast bedankt

 42. Petra zegt:

  wat is nu verstandig voor betalingen bij alie express,
  heb geen credit card en geen pay pal

 43. lasa zegt:

  Vanuit belgie kan je ook met je maestrokaart betalen. je moet dan bij de code 3 x hetzelfde getal invullen

 44. Dianne zegt:

  Goedemiddag

  Ook ik wil graag iets bestellen bij Aliexpress.Het gaat om een klein artikel van rond de 25 dollar.
  Nu is mij niet helemaal duidelijk of je nu wel of niet met Pay-Pal kan betalen.In een antwoord van 29 december 2013 staat dat je niet met Pay-Pal kunt betalen en in een antwoord van 6 maart 2014 dacht ik van wel.
  Ik ben niet in het bezit van een creditcard.
  En hoe gaat dat met het betalen in dollars?

  Alvast bedankt.

  • admin zegt:

   Op Aliexpress kun je alleen met een creditcard betalen, PayPal wordt helaas (nog) niet ondersteund.
   Maar bijna alle producten op aliexpress kunt u ook vinden op de andere webshops.

 45. Jeremy zegt:

  Echt een nice website.
  Ik koop al een lange tijd vanuit china.
  Alleen ben toch 1 keer opgelicht via ioffer.com
  Terwijl andere bestellingen wel zijn aangekomen. Maar het licht inderdaad aan de verkoper.
  Maar soms zelfs als een verkoper goede recensies heeft, kan het nog scammen.
  Dat is wel jammer dus je loopt altijd wel een risico. Alleen bij de ene verkoper is de kans kleiner dan de ander.

  Ik zoek zelf nu een tijdje naar Royaums. Weet iemand waar ik die kan bestellen van uit China.
  Het zijn mooie schoenen, maar ik kan ze tot nu toe nergens vinden. Officieele prijs is 350 euro per schoen. Maar via instagram zie ik dat mensen ze aanbieden voor 150 – 200 euro.
  Maar Iedereen kan simpel instagram aanmaken en fotos plaatsen van een product. Dus daar zal ik zowieso niet bestellen. Maar waar kan ik Royaums wel vinden?
  Iemand enig idee.

 46. seppe zegt:

  hey,
  leuke site!!!

  Eens een vraagje.
  Ik kocht een product met de vermelding
  “full refund if product is not received in 27 days”
  Na 45 (kalender)dagen nog niet ontvangen dus dispute geopend en escalated,
  maar nu duurt het al meer dan een maand voor ik weer iets verneem van de klachtendienst.
  in het “complaint center” staat er nog steeds processing.

  Enig idee hoe het zou kunnen komen dat het zo lang duurt voor er een beslissing valt?

  De garantie lijkt me anders wel duidelijk. Niet binnen de 27 dagen geleverd is geld terug, of zie ik het verkeerd???

  Het was een bestelling van begin januari, dus reken daar nog 2 weken verlof af voor het chinese nieuwjaar, eind januari, dan is het toch nog steeds ruim te laat he?
  (uiteindelijk toegekomen na 52 dagen)

 47. Murat zegt:

  Goedemiddag,

  Ik had op 3 maart een bestelling gedaan en met ideal betaald, vervolgens heb ik de bestelling
  moeten annuleren. Helaas heb ik tot op heden geen terugbetaling gehad ondanks dat ik al meerdere keren
  heb gemaild. Wat zou ik kunnen doen?

  Betreft DH Gate

 48. Charlotte zegt:

  Beste,

  Mijn vraag is als volgt, een maand geleden heb ik voor een grote hoeveelheid besteld aan kleren en handtassen. Ik heb al alles aangekregen maar enkel en alleen een kleedje nog niet. Het artikel staat zelfs nog bij shipment required nu had ik een mail naar de verkoper gestuurd en zijn antwoord was dat ik het kon annuleren. Maar als ik deze aankoop nu annuleer krijg ik dit geld dan terug gestord? Of hoe gaat dat in zijn werk?

  Vriendelijke groeten, en alvast bedank voor de hulp

  Charlotte

 49. fatih zegt:

  Kan ik als particulier producten van aliexpress of alibaba kopen, of moet ik een bedrijf hebben mvg

 50. Yil zegt:

  Is het betrouwbaar om met creditcard te betalen op aliexpress?

 51. S. Swarts zegt:

  voor internet aankopen heb ik speciaal een Skrillkaart (Masterkaart) aangeschaft.
  Dat is een kaart waar je zelf geld op moet zetten.
  Nu krijg ik bij Aliepres als ik wil betalen de vraag wat is je kaartnummer.
  Iemand enig idee welk nummer dat is? En ik krijg de melding: The card number you have entered is empty or invalid. We currently cannot process business/commercial cards or charge cards…

  ik neem aan dat ze daar mee bedoelen dat je niet kunt betalen met een kaart die je zelf op kunt laden?
  Wel handig van Skrill dat ze melden dat je hiermee online aankopen kunt doen…not…

  met vriendelijke groet,

  Silvia Swarts

 52. Asserac zegt:

  Hallo,
  Ik heb gisteren 6 paar verschillende schoenen, een tas en een ringetje besteld.. Allemaal bij verschillende verkopers..
  Word dan alles ook apart verzonden of ben ik nu de sjaak?
  Ik was in totaal namelijk 180 euro kwijt en lees net dat je boven de 150 btw moet betalen en volgens mij ook invoerrechten?

  Groetjes

 53. Helari zegt:

  Hallo,

  Ik heb onlangs een bestelling geplaatst van 2 poloshirts http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-cheap-promotional-models-fall-2013-women-shirt-lapel-t-shirt-solid-color-long-sleeved/1546253134.html
  De kleurtjes leken mooi en bij de bestelling 6 weken geleden was de feedback voor deze shirts nog prima.

  Ik heb deze shirts gisteren ontvangen! Vreselijk! Ik had 2 shirts van dezelfde maat besteld maar de ene is minstens 5cm breder dan de andere. het is geen 100% katoen zoals beweerd maar eerder 65% polyester en 35% katoen. De naden zijn slecht afgewerkt en scheef gesneden, draden hangen los, een plekje op de voorkant van shirt, een mouw is ongelijk samengesteld….en noem maar op….
  Ik heb foto’s gemaakt en dadelijk een “Dispute” geopend? Ik heb tevens de verkoper gemaild maar kreeg het volgende antwoord: “You can look at the quality of the other family, I can say that the quality is also good, you can also look at other reviews, this is the summer, each dress has seams, can not be without.”
  Ik mag ze terugsturen maar dat kost me duurder dan de shirts zelf. Ik kan ze misschien dragen met carnaval of op een verkleedpartijtje met als motto “Made in China”
  Ik vrees dat dit verloren geld is maar gelukkig waren ze niet duur, alhoewel ik voor de prijs van beide samen al een degelijk poloshirt kan krijgen in een winkelketen in eigen land!
  Groetjes
  Helari

 54. Helari zegt:

  De verkoper weigert The dispute en stelt voor dat ik de shirts terugstuur en hij zal dan mijn geld terugstorten. Nu terugsturen is niet mogelijk omdat het me duurder kost dan de shirts zelf. Ik veronderstel dat de verkopers ook weten dat in sommige Europese landen de verzendingskosten hoog zijn en dat er niet terug gestuurd zal worden.
  Wat kan ik nu eigenlijk doen?
  Groetjes
  Helari

  • admin zegt:

   De dispute laten behandelen door AliExpres, u kunt het bod afslaan van de verkoper. Dit raad ik u ook aan.

 55. Tom zegt:

  Bedankt voor deze toelichting. Ik heb een vraak over free shipping. Ik heb begrepen dat dat bekostigt wordt door subsidiëring van de chinese overheid. Nu geld free shipping vaak maar tot een bepaald aantal of gewicht. Wat ik me afvraag is of chinese webshops (bijvoorbeeld aliexpress) bij grotere aantallen akkoord zouden gaan met meerdere kleine zendingen om toch gebruik te kunnen maken van free shipping.

  Bij voorbaat dank!

 56. koen zegt:

  http://www.aliexpress.com/item/DYBED-D1222-Wicker-Garden-Patio-Sun-Bed-Rattan-Outdoor-Leisure-Double-Daybed-Cane-Swimming-Pool-Lounger/1363272698.html
  is deze verkoper betrouwbaar omdat hij je naar zijn eigen site leid?
  en kun je hem betalen met PayPal?
  mvg
  ps ferme informatieve site

  • admin zegt:

   Deze verkoper heeft vrij weinig feedback ontvangen dus het is lastig te zeggen of hij betrouwbaar is.
   Zulke aankopen kunt u beter in Nederland doen.

 57. Sanne zegt:

  Hallo, Ik dacht dat ik met Paypal kon betalen bij aliexpress, maar nu zie ik die optie niet. Maar ik heb geen creditcard ofzo..

  Mvg,
  Sanne

 58. Luc zegt:

  Beste ,

  Ik ga voor de 1e keer iets aankopen via aliexpress, maar heb hier tot nog toe geen enkele ervaring mee.

  Weet u of Walton Bike Store een betrouwbare verkoper is?

  Groeten,

  Luc

  • admin zegt:

   Hallo Luc, je kunt gewoon betalen dmv een creditcard, De ‘Walton Bike Store’ heeft nog niet veel reviews dus dat is lastig te vertellen.
   Je zou ook eerst iets goedkopers kunnen bestellen bij deze shop om te kijken hoe de kwaliteit bevalt.

Stel uw vragen op het nieuwe Forum! Forum